preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Sveti Ilija

 > Naslovnica
Vijesti

FINI OKUSI I FORA POKUSI

Autor: sunčana lelkić, 10. 6. 2025.

Kuhanje i znanost se vole

Učiteljice Ana Marija Čovran i Monika Copak organizirale su dvije radionice pod nazivom Fini okusi i fora pokusi. Radionicama su predstavile svoje izvannastavne aktivnosti. Izradom pizze i limunade predstavili su se Dobri domaćini, a zanimljivim pokusima Mali znanstvenici.

Zbog velikog je interesa učenika radionica održana dvaput: 14. svibnja za učenike drugih i četvrtih razreda te 22. svibnja za učenike prvih i trećih razreda. Kako napraviti pizzu pokazali su nam pizza majstor Mario Presečki i kuhar Franjo Copak. Oni su nam otkrili neke zanimljivosti o povijesti pizze i o najpoznatijim vrstama pizze, a čuli smo i mnoštvo odličnih savjeta o tome kako pripremiti najbolju pizzu. Uz njihovo vođenje vagali smo sastojke i umijesili tijesto. Potom smo u skupinama nadijevali tijesto po svojim željama. Osim pizze, pripremili smo i limunadu vlastitim rukama i bilo je vrlo zanimljivo. Sada je možemo napraviti i sami kod kuće. Za vrijeme pečenja pizze izvodili smo pokuse sa sastojcima koje smo koristili u pripremi. Saznali smo zašto je važno prati ruke deterdžentom, koji se plin ispušta prilikom fermentacije kvasca te smo ispitivali kiselost i lužnatost različitih otopina. Začas se školom proširio zamamni miris pizza koje smo na kraju pojeli uz čašu limunade.

Radionice su bile zanimljive i poučne. Jako smo se zabavili i dobro smo se najeli.

 

Teo Marić, 4. b

 

Fotografije snimile: Ines Pranjić Furjan i Monika Copak

Fotografije odabrala, pripremila za objavu i objavila: Tatjana Slunjski




Vijesti

FINI OKUSI I FORA POKUSI

Autor: sunčana lelkić, 10. 6. 2025.

Kuhanje i znanost se vole

Učiteljice Ana Marija Čovran i Monika Copak organizirale su dvije radionice pod nazivom Fini okusi i fora pokusi. Radionicama su predstavile svoje izvannastavne aktivnosti. Izradom pizze i limunade predstavili su se Dobri domaćini, a zanimljivim pokusima Mali znanstvenici.

Zbog velikog je interesa učenika radionica održana dvaput: 14. svibnja za učenike drugih i četvrtih razreda te 22. svibnja za učenike prvih i trećih razreda. Kako napraviti pizzu pokazali su nam pizza majstor Mario Presečki i kuhar Franjo Copak. Oni su nam otkrili neke zanimljivosti o povijesti pizze i o najpoznatijim vrstama pizze, a čuli smo i mnoštvo odličnih savjeta o tome kako pripremiti najbolju pizzu. Uz njihovo vođenje vagali smo sastojke i umijesili tijesto. Potom smo u skupinama nadijevali tijesto po svojim željama. Osim pizze, pripremili smo i limunadu vlastitim rukama i bilo je vrlo zanimljivo. Sada je možemo napraviti i sami kod kuće. Za vrijeme pečenja pizze izvodili smo pokuse sa sastojcima koje smo koristili u pripremi. Saznali smo zašto je važno prati ruke deterdžentom, koji se plin ispušta prilikom fermentacije kvasca te smo ispitivali kiselost i lužnatost različitih otopina. Začas se školom proširio zamamni miris pizza koje smo na kraju pojeli uz čašu limunade.

Radionice su bile zanimljive i poučne. Jako smo se zabavili i dobro smo se najeli.

 

Teo Marić, 4. b

 

Fotografije snimile: Ines Pranjić Furjan i Monika Copak

Fotografije odabrala, pripremila za objavu i objavila: Tatjana Slunjski




Vijesti

FINI OKUSI I FORA POKUSI

Autor: sunčana lelkić, 10. 6. 2025.

Kuhanje i znanost se vole

Učiteljice Ana Marija Čovran i Monika Copak organizirale su dvije radionice pod nazivom Fini okusi i fora pokusi. Radionicama su predstavile svoje izvannastavne aktivnosti. Izradom pizze i limunade predstavili su se Dobri domaćini, a zanimljivim pokusima Mali znanstvenici.

Zbog velikog je interesa učenika radionica održana dvaput: 14. svibnja za učenike drugih i četvrtih razreda te 22. svibnja za učenike prvih i trećih razreda. Kako napraviti pizzu pokazali su nam pizza majstor Mario Presečki i kuhar Franjo Copak. Oni su nam otkrili neke zanimljivosti o povijesti pizze i o najpoznatijim vrstama pizze, a čuli smo i mnoštvo odličnih savjeta o tome kako pripremiti najbolju pizzu. Uz njihovo vođenje vagali smo sastojke i umijesili tijesto. Potom smo u skupinama nadijevali tijesto po svojim željama. Osim pizze, pripremili smo i limunadu vlastitim rukama i bilo je vrlo zanimljivo. Sada je možemo napraviti i sami kod kuće. Za vrijeme pečenja pizze izvodili smo pokuse sa sastojcima koje smo koristili u pripremi. Saznali smo zašto je važno prati ruke deterdžentom, koji se plin ispušta prilikom fermentacije kvasca te smo ispitivali kiselost i lužnatost različitih otopina. Začas se školom proširio zamamni miris pizza koje smo na kraju pojeli uz čašu limunade.

Radionice su bile zanimljive i poučne. Jako smo se zabavili i dobro smo se najeli.

 

Teo Marić, 4. b

 

Fotografije snimile: Ines Pranjić Furjan i Monika Copak

Fotografije odabrala, pripremila za objavu i objavila: Tatjana Slunjski




VOZNI RED AUTOBUSA

VIRTUALNA KNJIŽNICA

           

VIRTUALNA IZLOŽBA

KADA U KNJIŽNICU?

RASPORED INFORMACIJA


ŠKOLSKO ZVONO

ŠKOLSKI JELOVNIK

KALENDAR RADA

Kalendar rada

Kalendar
« Rujan 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

KALKULATOR

E-DNEVNIK

     

     

KORISNI LINKOVI

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 1. 2018.

Ukupno: 337397
Ovaj mjesec: 4930
Ovaj tjedan: 801
Danas: 79
CMS za škole logo
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Sveti Ilija / Školska 7, HR-42214 Sveti Ilija / www.os-vnazor-svetiilija.skole.hr / skola@os-vnazor-svetiilija.skole.hr
preskoči na navigaciju